manos

manos@instagram manos@facebook
404

Sidan kunde inte hittas / The page could not be found.

Senaste varorna i butiken

Vendor: Loyal Loot Collective
Type:
Price: 1000.00

A bowl that bring a piece of nature into your home. A fantastic combination of rough textured natural wood and high-gloss lacquered coloured inside. This tall narrow bowl is painted in a light dusty pink on the inside.

Each bowl is handmade, using locally reclaimed trees of all varieties. The trees are gathered, turned and finished by Loyal Loot Collective (Canada) and local artisans. Design: Doha Chebib Lindskoog.

Materials: reclaimed logs, acrylic paint, water based gloss finish. Intended for use with dry goods.

Size (height x width): 11 cm (4.3 inches) 8 cm (3.1 inches)


Vendor: Loyal Loot Collective
Type:
Price: 1500.00

A bowl that bring a piece of nature into your home. A fantastic combination of rough textured natural wood and high-gloss lacquered coloured inside. This solid bowl is painted in a warm coral on the inside.

Each bowl is handmade, using locally reclaimed trees of all varieties. The trees are gathered, turned and finished by Loyal Loot Collective (Canada) and local artisans. Design: Doha Chebib Lindskoog.

Materials: reclaimed logs, acrylic paint, water based gloss finish. Intended for use with dry goods.

Size (height x width): 10 cm (3.9 inches) 13 cm (5.1 inches)


Senaste blogginläggen
One-of-a-kind
For the past week I’ve ...

Spring feeling
Spoons by Marie Eklund, ceram...

New years inspiration
Today I’ve been inspire...

Välkommen till oss!
...

I am Nature – who are You?
...

Evenemang & Kurser

 

Sofo-night 28 mars 2019: Vildvuxet  på manos - en kväll med Lisen Sundgren som skrivit boken Vildvuxet och Nadia Nörbom som illustrerat bokens 95 växtpresentationer. Varmt välkommen till oss kl 17-20!

Vi har sålt den populära boken Vildvuxet – mat och huskurer från naturen, av Lisen Sundgren med underbara illustrationer i akvarell av Nadia Nörbom, sedan den kom ut 2017. Nu vill vi bjuda in er till en unik kväll där ni kommer få möta dessa två inspirerande personer live här hos oss på manos. Lisen och Nadia kommer att berätta om boken som kan ses som en guide över 95 av de över 250 ätliga växter som finns i Sverige. Under kvällen kommer Lisen att bjuda på en vildvuxen meny med ingredienser som nässlor, gran och björk.

Lisen Sundgren är herbalist och författare men också naturfilosof med fokus på att inspirera till en hållbar livsstil i samklang med naturen. Ett intresse som tidigare ansågs udda är idag mycket eftertraktat och Lisen samlar idag växter i det vilda åt några av Sveriges främsta kockar. Hon har skrivit ett flertal böcker bla Det vilda köket tillsammans med kocken Rune Kalf-Hansen, vilken vann guld i World Gourmand Cookbook Awards. 

Nadia Nörbom är illustratör med berättande, hantverk och färg som viktiga drivkrafter. Hon är även florist på Rosendals Trädgård. Förutom boken har manos även fått äran att sälja Nadias originalakvareller från boken – något vi tror ni inte vill missa! I två veckor kommer de att hänga på vår vägg, fram till den 11 april.

Eva Wilson är bokens grafiska formgivare och välbekant hos oss på Manos, då hon har samarbetat med vår Karin Eriksson i många år.

I fönstret har Nadia målat några av de vilda växterna och mittenfönstret pryds av Ida Björses underfundiga och underbart tuffsiga BUM-mattor. Läs mer om BUM här: http://www.manos.se/bum-tuftade-sittmattor-i-fönstret

Vi säger som Lisen skriver i boken Vilt Välkomna!

PS Sofo night (sista torsdagen i varje månad) är en möjlighet att i lugn och ro strosa runt i vårt härliga kreativa område där många butiker har öppet sent och bjuder på något!

Vi på manos är glada över att få presentera Ida Björses inbjudande sittmatta BUM i en fönsterutställning 20/3-10/4. Efter det kommer vi att ha mattorna som en del av sortimentet i butiken. Så här beskriver Ida själv mattorna:
 
"BUM är en matta som är inspirerad av naturen och kulturer där en sitter på marken eller golvet. BUM ska bjuda in och göra det mer naturligt och bekvämt att sitta på alternativa sätt i rummet. Motivet är ett rumpavtryck och ska efterlikna mossa i naturen. Mattan är tufftad för hand av mig och min partner Karin Björklind, garnet är av 100% ull som blivit över i större svenska mattproduktioner.

Mina teman kretsar kring psykologi och människors beteenden och på ett lekfullt sätt vill jag vill skapa objekt som får andra att tänka efter och hitta sina egna vägar. Med en positiv anda vill jag visa alternativ till hur man kan bryta vardagliga mönster i form av produkter, rumsligheter eller objekt."

 idabjorses@gmail.com

 

Skriv ut denna sida. Dela på Twitter Dela på Facebook Dela på Linkedin